SUOMEN LAIKAJÄRJESTÖ

Finska Laikaklubben

Laikojen SM-hirvikokeen valintasääntö 

Vahvistettu hallituksen kokouksessa 15.10.2016

Suomen Laikajärjestö r.y.:n valintasääntö Suomen Mestaruus -hirvenhaukkuotteluun. Kokeen voittaneelle koiralle myönnetään kyseessä olevan vuoden Mestarin titteli vuosiluvulla, M-XX.

Kokeen järjestäjä valitsee SLJ:n hallituksen vahvistaman valintaohjeen mukaisesti Laikojen SM-hirvenhaukkuotteluun enintään neljätoista (14) HIRV-1 tuloksen haukkunutta laikaa. Määrään sisältyvät edellisvuoden mestari ja edellisen vuoden Kalinkahaukkujen voittaja, jos ne ilmoittautuvat.
 
Lisäksi valitaan kolme (3) varakoiraa paremmuusjärjestyksessä.
 
Valintapisteet saadaan laskemalla yhteen kaksi (2) parasta palkintosijaan oikeuttavaa HIRV-tulosta (vähintään HIRV-3), joista toisen tulee olla kuluvalta kaudelta ja toinen voi olla edelliseltä kaudelta. Mikäli joku laikaroduista ei normaalin valintaohjeen mukaan pääsisi osallistumaan kisaan, valitaan yksi edustaja ko. rodusta mukaan, mikäli sillä on kaksi (2) HIRV-1 tulosta.
 
Koiralla on oltava näyttelystä vähintään laatumaininta H.
 
Mikäli ilmoittautumisaikaan mennessä ei ole tullut riittävästi koiria, jälki-ilmoittautumisesta on ilmoitettava kyseisen haukkukokeen www-sivuilla.
 
Osallistuvat koirat julkaistaan haukkukokeen www-sivuilla viimeistään kolme (3) vuorokautta ennen kokeen alkua.
 
Virallisessa Laikojen SM-hirvenhaukkuottelu -kokeessa tuomarina ei voi toimia osallistuvan koiran omistaja, perheenjäsen (kuten Suomen Kennelliitto sen määrittelee) tai koiran kasvattaja.
 
Valintapisteisiin vaikuttavien tulosten painotusjärjestys on seuraava:
 
1. Koiralla on neljä (4) HIRV-1 tulosta.
2. Jos kiintiö ei täyty, pisteiksi hyväksytään kaksi (2) HIRV-1 tulosta.
3. Jos kiintiö ei täyty, pisteiksi hyväksytään yksi (1) HIRV-1 tulos.
4. Jos kiintiö ei täyty, valitaan koirat vanhempien kuin kuluvan tai edellisen kauden tulosten perusteella.