Kirjoittaja Aihe: Kovemmille koiramiehille kysymys. / Kaikenkarvaista  (Luettu 3519 kertaa)

Pate

  • Jäsen
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 62
Vs: Kovemmille koiramiehille kysymys. / Kaikenkarvaista
« Vastaus #15 : 18.05.17 - klo:09:35 »
No niin. Kun tänne kerran tultiin kuikkimaan, niin päivitetäänpä tämäkin.

Käytännössä kopara vapaa tullut tästä minun koirasta. Nyt sen 3 vuotias ja hirviä päräyttää pikkasen, yleensä ajaa pari kilsaa ja jättää leikin vekeen.
Pari kampuraa olisin sille päräytyksiin ampunut, mutta molemmat tilanteet oli ennen pyyntiaikaa. Pidemmällä syksyä ei tilanteita. Toisen koiran kanssa pistettiin leikkiin, jolloin yritti haukkua, mutta oli niin pahapäinen emä, että ajoi aina heti satakunta metriä ja yritti polkea. Sisu loppui ja mykkänä pyöri ympärillä ja katteli toisen koiran haukkua, kun pari tuntia istuskeltiin porukan vieressä. Toinen oli jo louskuttanut päivän, niin ei emä enää siitä välittänyt, mutta kun oma haukahti aina välillä, niin välittömästi husautti vek.

Poroista ei välitä juuri ollenkaan, varsinkaan jos on ketun jäljellä. Menee ketun jelkeä porotokan läpi. Tyhjän hakua ei juuri ole.

Ketuista innostunut, muutaman juoksi kiinni ja tappoi, niin sen jälkeen on joko putkittanut tai tappanut useampia. Pelasti henkensä sillä hommalla.
Karhun haki ja meni perässä pari kilsaa, hukkasi ilmeisesti jokeen.

Helvetin hienosti tottelevainen ja koulutettava koira. Helvetin viisas ja hyväkäytöksinen. Jos vietti olisi samaa tasoa, niin voisi olla just se mitä haettiin. Nyt on junnu hirvihommiin kasvamassa, tämä nyt jää niitä iltoja varten, kun voi vain pyörähtää jossain vähän kokeilemassa. Tai muuten vain sellainen reissu, että ei oikein varaa jäädä kiinni metsään. Rihlakon kanssa käy samoilemassa, niin aina voi jotain tulla, tai sitten ei...