Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Venäläis-eurooppalainen laika / 2016-2017 syntyneiden touhuiluja..
« Uusin viesti kirjoittanut Miikka 22.08.17 - klo:22:37 »
Alotellaanhan tällänen polku, jos sais tähän foorumiin jotain uutta lueskeltavaa. Kun alkaa muut jutut olemaan useampaan kertaan jo läpiluettuna. Kun ei tuolla muissa sosiaalisissa medioissakaan tule hirmuisesti pörrättyä, niin olisi mukavaa vaihdella kuulumisia ja kokemuksia toisista ve-laikoista.

Itellä toukokuun alussa syntynyt velu, Reino, on kotiutunut ja sopeutunut hienosti perheeseen. Rauhallinen ja ihan fiksunoloinen poika, jonka kanssa on ollut kyllä mukavan helppo kohdata kaikki uudet asiat...ainakin tähän asti.

Riistatoimintaa ollaan kaveriporukkaan tulleiden Reinon velipojan ja siskon kanssa harjoitettu heti kotiutumisen jälkeen. Villisian nahanpalaset taitaa olla jokaisen parhaimpia aarteita, joita jäljitellään jo kohtuullisesti. Tuoreita karhun jälkiä ollaan päästy pariin otteeseen tuoksuttelemaan ja yhtä kaatoakin. Yksikään sisaruksista ei vaikuttanut ainakaan pelkäävän hajuja, vaan pikemminkin intoa löytyi ihmettelyyn. Pennuilla tuntuu kyllä nokan käyttö olevan hyvin hallussa. Kanalintupoikuuksia pitäisi koittaa pöläyttää, mutta tuppaavat tähän aikaan juoksemaan karkuun, eikä rohkeus riitä vielä kovin kauaksi isännästä lähteä selvittelemään hajuja. Sisko-tyttö Natu taisi kyllä kertaalleen teerelle äänen avata ja tarhasta paukutti useamman minuutin pituisen peurahaukunkin.

Hauskaa on ollut seurata kolmea saman pentueen jäsentä, kun on aika erilaisia luonteiltaan. Saapahan nähdä, miten tässä syksyn mittaan sählärit kehittyy ja itsevarmuus kasvaa. Toivottavasti pikkasen päästäisiin vaikka lintuja kiusaamaan ja jopa haukkua kuulemaan. Sian ja karhun jäljille varmasti tullaan työntämään, mutta tänä syksynä koitetaan pitää vielä erossa elävistä, ettei selkään saaha. Nyt ois tuoretta karhun rasvaakin, joten eiköhän jälkitreeniä ainakin ole ohjelmassa.
2
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut ritukoira 14.08.17 - klo:23:46 »
Tervehdys Täältäkin.Mielenkiintoisiakeskusteluja.kiitos siitä.Ajatuksena mulla siitos-sonnit jos ammutaan liian vähiin ON Seminolokille töitä mut ei taida silläkään tavalla onnistua.Olen itsekin huomannut Linssiluteet 10+piikkisten esittelijänä olis mukava tietää mikä on heidän RIISTANHOITOTYÖ.20,08,Alkaa koirien koulutus metsässä Toivon kaikille ihaniahetkiä koiriensa kanssa Hyvää Syksyä.
3
Ajankohtaiset asiat / Taigahaukut
« Uusin viesti kirjoittanut PasiK 14.08.17 - klo:22:09 »
Taigahaukkuihin on ilmoittautunut lukuisa määrä koiria. Muutama vielä epävarmoja osallistumisesta. Tuomareista on pulaa, eli koiran tulisi tuoda tuomari mukana. Jos joutavia tuomareita on halukkaita kisoihin, ilmoittautukaa allekirjoittaneelle tai ilmoitetuille koirille. T: Pasi K
4
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut Pate 13.08.17 - klo:21:20 »
Suomussalmen korvilta ja narttu  :D
5
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut Temez123 12.08.17 - klo:22:33 »
Ei taida ainakaan tuolla yhteismetsän alueella paljon sarvirajoitukset painaa...  Muutama syksy sitten oli vasan lupa ostettuna sallan yhteismetsältä,  melko iso sarvisia ja kuselta haisevia sonneja kiskoivat turistit teiden varsiin...  No meille. Tuli nyt sitten 9lupaa oisko ollut 5+4 eli prosentuaaliseti taas hurja nousu.  Tuo jämptin laittaminen on jo melko epätoivoinen teko ;D. Mutta jos oot pohjoisesta koiran ottanut ja helvetin hyvä tuuri käy niin voihan sen jämptistäkin jonkulaisen saada, etenkin jos on urkki.  Narttuja kannattaa ottaa ainakin 5kerralla kasvamaan.  Ps.  Ei noiden kaikkien minunkaan laikojen kans voi pelkästään autossa istuskella, ovelia elukoita nuokin kun toiset vaatii pikku metsässä käynnin ennenkuin lähtevät hakemaan.  Kohtahan sitä saa ihan luvallisesti linkun aukaista niin näkee missä mennään kehityksen suhteen.
6
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut Pate 11.08.17 - klo:10:10 »
Niin ja ei tuon oman Laikan kanssa tarvi kyllä autossa istuskella, saa nähä mitä tuo marraskuussa syntynyt jämyn rutku alkaa touhuamaan.
7
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut Pate 11.08.17 - klo:09:53 »
No joo, pari vuotta sitten oli täällä luvat tosi vähänä. Meilläkin taisi olla 2+2... Nyt kuitenkin 9+5 , mikä on sama kuin viime syksynä. Ja minusta aivan kohdallaan. Olisi ehkä voinut olla enemmänkin.

Niitä sarvipäitä ei ole näkynyt, vaikka meidän seura on varmaan viimeisen 5 vuotta päästänyt kaikki 2+2 piikkiä isommat menemään. Muutenkin on uskomattoman tarkkaan direktiivien/ohjeistusten mukaan ammuttu, vaikka isommin muuten kuin sonnien osalta rajattukkaan. Osa mutisee lihamäärästä, mutta ne pistäis kaikki muutenkin samaan kasaan, ettei tarvi olla syksyllä kovin pitkään metillä.

Tahtoo olla, että isoimmat meuhkaajat on nykyisin noissa RHY:n palavereissakin noiden sonnien ampumisten suhteen olleet niitä, joiden kuvia on sitten kuitenkin facepookissa ja m&k lehden kymppikerhossa. Kai ne alustaa itelleen niitä ammuttavaksi.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut Temez123 10.08.17 - klo:23:15 »
Totta tuossa on pitänyt jo joku ihme keskittymä näkyä sitten laskennassa? Oletko päässsyt niitä karttoja katselemaan?  Posiolla pysyi luvat tismalleen samana, Ranualla nousi paljon, vaikka minusta siellä valiteltu pitkään, ettei kampuroita ole. Voi joku Ranualainen korjata jos olin väärässä.

En ole karttoja nähnyt,eikä niissä taida paljon olla nähtävää. Tuota kanta-arviota ei selitä mikään muu kuin tuo luken käyttämä laskenta tapa + tämä mystinen kerroin jolla keksitään hirviä tyhjästä.  Eikös siellä posiolla/ sallassa ollut sama meininki pari syksyä sitten? viime syksyltä vähän kuului sieltä nurkilta, että alkaa nämä isot sarvipäätolla vähissä... Menee muuten suunnilleen se 10vuotta kokemuksen mukaan kun hirvikanta ammutaan lähes nolliin ennenkuin elpymistä alkaa uudelleen tapahtua. No eipähän ole ahdasta hirvimetsäällä kun 14 ukkoa pyytää yhtä aikaisen tai jopa yhtä vasanlupaa neljänä -5vuotena peräkkäin.  Kohtahan tässä pääsee kokeilemaan löytyykö karhua mistään koirien eteen ja saa tessut tämän syksyn vielä kuitenkin touhuta hirvienkin kanssa. kahtoopahan kun viimenen kanttura nurin, että ampuuko koirat sitten samaan syssyyn. Eipähän tuohon maailmakaadu, Onkai sitä ihmisellä muutakin tekemistä kun istua koko syksy portterissa ja vahdata gepsiä...
9
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut Jukka "mosku" 08.08.17 - klo:13:24 »
Pyyntilupia Kainuussa syksylle 2017 on 2 674 kpl. Nämä jakaantuvat seuraavasti: S-salmi 609 kpl, H-salmi-Ristijärvi 283 kpl, Puolanka 679 kpl, Paltamo 235 kpl, Kuhmo 223 kpl, Kajaani 182 kpl, Sotkamo 385 kpl ja Vuolijoki 79 kpl.
Tavoitesaalis on 3495 hirvi yksilöä, joka jakaantuu aikuisia 1 852 kpl ja vasoja 1 642 kpl.
10
Yleistä keskustelua / Vs: Keskustelupalsta
« Uusin viesti kirjoittanut Libbo 08.08.17 - klo:12:43 »
Noniin,tänään oli sonta siionissa (kainuun sanomissa) sitten myönnetyt hirviluvat kainuun alueella.  Täytyypäsanoa,että ei tiedä itkisikkö vai nauraisi... Hyrynsalmi ja ristijärvi 381. kajaani 243.  kuhmo 288. paltamo 294. PUOLANKA 851  :-\ . sotkamo 519. suomussalmi813 ja vuoli joki 105.   Täytyypi täällä meidän kylässä olla samanverran hirviä kuin asukkaitakin kun ilmeisesti metsästyksen jälkeenkin pitäisi jonkinlainen hirvikanta alueelle jäädä?  Se taitaa syksynjälkeen tulla sellainen pieni noin 10vuoden paussi koiraharrastukseen jos ei sitten vaihda noihin lurppakorviin... tässä ois kyllä muutama kirosanapaikallaan mutta jääköön nyt tämänkerran...

aika paljon lupia (3494kpl). Mun tietojen mukaan kainuussa on 2674 hirvilupaa. Lisäys edelliseen vuoteen n.400 lupaa
rhy tiedotteen mukaan kajaanissa on 180 lupaa. Epäilempä ettei pidä muutkaan kunnat paikaansa ihan. Ehkä verotus suunnitelman mukaan voi tuo 3494 yksilöä kaatua.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10