Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Venäläis-eurooppalainen laika / Vs: 2014-2015 syntyneiden velujen touhuiluja..
« Uusin viesti kirjoittanut PKu eilen kello 22:22 »
Vapaapäivän kunniaksi mutka tienpäässä aamulla ennen kaapuntiasioita. pysäytin auton korkeelle tentulle aukon keskelle ja tessu irti. Kuseskeli kuopi ja murahteli muiden urosten merkkailulle ennenkuin lähti hipsii autolta kohti lanssin päätä...teki vinkkelin ja suonlaitaa kohti....hyvin isäntä veikkas ja haukku päälle...minuutti ja viiva alkoi palata isäntää kohden......aattelin jot ei v...u jos kesken heitit ja 300 tuli jo ikävä, van elähän mittään 15+ piikkinen sonni koiraa tiellä ajaen likelle autoo...meni 1000 taalan ampumahollilta 40m kävellen ohi van tessu ääneti jäles 5 m. Naakasin ni pysähty ja pahka lauloi. Ei jääny ruunupää maisemiin ja tessu hetken kuluttua takas. Siirryttiin pakosuuntaan riistapellolle van ei löytyny ko poikametto pomppuun van en polttanu ko ei tuosta ylösajavaa oo tarkotus tehä 😂
2
Ajankohtaiset asiat / kalinkahaukut 2018
« Uusin viesti kirjoittanut hente 20.09.18 - klo:16:30 »
Kalinka-haukut lähestyy, vielä reilu viikko ilmottautumis aikaa.

Muistatthan että laikajärjestön mestaruudesta ja pääpalkinnosta kilpailevat vain järjestön jäsenet tai ruokakuntaan kuuluvien jäsenten omistuksessa olevat koirat.


ei kun ilomotuksia tulemaan: h.marsynaho@luukku.com tai sitten ihan soittamalla 044-9928266
3
Kokeet / Savonlinna 15.9.18
« Uusin viesti kirjoittanut Burskutin 19.09.18 - klo:06:24 »
Koejärjestely ja tuomarityöskentelyt oli moitteettomat. Kokeessa oli kaksi tuomariharjoittelijaa. Ylituomarina toimi Simo Laasonen ja koetoimitsijana Samuli Liukko.

1. 305/2 Huntersheart Ellinoora HIRV1 78,5p Kaakkois-Savon ks Mestari

2. 42/2 Wilma HIRV2 66p

3. 42/1 Sjöbackens Tuisku HIRV3 42,5p

4. 42/2 Jippu HIRV0 36,5p

5. 42/1 Mustanlammin Iro HIRV0 36p

6. 242/1 Kinnarin Rommi HIRV0 9,5p

4
Itäsiperianlaika / Vs: Kovemmille koiramiehille kysymys. / Kaikenkarvaista
« Uusin viesti kirjoittanut Pate 17.09.18 - klo:13:26 »
Retale nyt ansaitsi taas vuodeksi napuloita ja vältti lyijymyrkytyksen tältä syksyltä. Kävi penkomassa yksinäisen vasan ja sen saatteli isännälle kopiksi. Ollut ihan surkea syksy, kun ei hirven jälkeäkään ole tuntunut löytyvän. Koko seuran koirilla ennen viime viikonloppua alta 5 haukkua / löytöä.

Tämäkin vötky tympiynyt niin, että välillä haukkunut maalintuja ja mitä lie eteen sattunut.
5
Venäläis-eurooppalainen laika / Vs: 2016-2017 syntyneiden touhuiluja..
« Uusin viesti kirjoittanut Miikka 16.09.18 - klo:14:12 »
Eilen ei löydetty metiköstä muuta ku sieniä. Tänään tuntu aamusella heti sateen jälkeen ihan samalta. Koira pörräs lähistöllä, eikä noteerannut oikeen mitään. Yhden lehtokurpan pölläytti kuusitaimikosta ilmoille. No suokierroksen lopuilla koppelo pomppas kaakattaen puuhun ja pari muutakin kuulohavainnon perusteella. Koira ei kaukana varmasti ollut, mutta eipä paljoa kiinnostellut... Yritin pöljille näyttää suuntaa ja samalla pidin koppelon varmuuden vuoksi piikillä, mutta hetken jälkien haistelua jälkeen istuttiinkin isännän viereen ihmettelemään :o No ei auttanut, hipsittiin siitä sitten kohta etiäpäin puita tiiraillen, josko ois pojan jostain bongannut, mutta ei.
Siitä sitten kiivettiin mäelle, jonka päällä ollessa kaveri soitti, että sinne juoksee hirvisonni. Stoppasin siihen oottelemaan koiran ollessa ehkä 50-100m edellä. Näinkin, kun sonni tuli jo valmiiksi ihan reippaasti ja koiraan törmätessä mentiin alamäkeen vähintäänkin kovaa. Reino tietenkin vinkuen koitti pysyä kyydissä. Ehkä kilometrin verran pysy, jonka jälkeen hölkkäili takasin.
Ajokoiramies sitten vinkkas, että karhu saattaisi olla toisella suolla makuulla. Ajattelin käydä kattoos ainakin jäljet ja tarjoamaan hajuja koiralle, vaikkei kummoinen päivä tuntunut olevankaan. Suon viereisellä pellon laidalla laskin koiran autosta, niin saman tien ilmasta alko ottamaan hajua ja pomppia suon laitaan. Kävi siellä laidalla pyörimässä hieman, jonka jälkeen tuli perässä, kun koitin kävelylenkillä pellon laitoja ettiä jälkeä. Ei löytynyt, mutta kun käännyttiin taas vastatuuleen, niin mentiin kuonopystyssä pomppien taas kohti samaa osoitetta. Olisi mieli tehnyt mennä vielä kälppimään ja kattomaan, mikä tuulessa kiinnosti, mutta aamun harrasteaika oli jo raakasti ylitetty ja matkaa oletetulle paikalle olisi ollut vielä hieman pusikkoa pitkin...
Viikolla koitettava taas yrittää ettiä kanalintuja ja koitettava tarjota koiralle ruumista. Olis kiva, kun sais pudotuksen nähtyä ennen pohjoisen retkeä.
6
Venäläis-eurooppalainen laika / Vs: 2014-2015 syntyneiden velujen touhuiluja..
« Uusin viesti kirjoittanut PKu 15.09.18 - klo:20:18 »
Pe klo 18 mutka alapellol josko kameleita ois ollu ja tuo 4 poikameton porukka hätyyteltävänä...no tutut lenkit kierteli mut sitten paineli julmetun peltoaukeen 1,5m kokoomaojalle eikä korvia ollu tuon jälkeen. Kävelin kotia ja aattelin jot tulee se sielt kohta oven taa venaa. No klo 22 loppu isännältä sinni ja autol 5km lenkki pelipaikalle....no tessu ui ja hyppi rantapenkkoja yrittäen hätyyttää elukoita liikkeelle (minkkejä/ saukkoja ? ) Suutahti haukahten mulle ko otin väkisel kiinni ja kotia. La aamun eka lenkil painoi uiminen vissiin jäseniä kun isännän tavoin polku maistui 😂 Isäntä jo mietti että kohta on halvalla tessu myynnis mut 4min haukku koppelolle joka karkas ennen ko isäntä kerkes hollille. No tessu autoon ja appiukon tiluksille kattoo josko nuolukiveltä onnistaisi. (Haku mättäny tällä viikol iltaharkoissa kun isäntä nyt tärkein vahattava ollu ko hameväki ollu palmumaissa) No kiveltä 400m löytöhaukku ilmoille mut 5min ja lähettiin....koira palas takas ja töhöili omiaan, kunnes lähti jälittää ihan toisaalle ja kele haukku ilmoille.15min vasahaukkua ja tienylitykseen ois saanu konttaamaankin elikon...sit siksakkia 40ha alueella jäles ja kerran piti 2 mettoakin käydä isännälle saattaa.sekos sit jälis ja palas mun luo...no kamelihaukku nosti luottoo isännälläkin kun näki tienylitykses koiran aktiivisuuden työskentelyssä.Lehdet maahan ja mehtuulla reikää kamelin kylkeen ni josko sitkastuisi. Huomenna lepopäivä molemmilla 😂
7
Kokeet / Keski-Suomen hirvihaukut/Saarijärvi 5.9.2018
« Uusin viesti kirjoittanut Rontti 14.09.18 - klo:12:40 »
305/2. FI19243/16 Virve. Hirv1 76.5p. Om: Jussi Sällinen
9
Venäläis-eurooppalainen laika / Vs: 2016-2017 syntyneiden touhuiluja..
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Kuismin 11.09.18 - klo:16:41 »
Jos tulee välillä tyhjä haukku puuhun,niin eipä kannata siitä huolestua.Lintua puuhun haukkuville tulee ennemmin tai myöhemmin joku tyhjäkin sekaan,ja kuukuu ikäänkuin asiaan.Selitys on se,että koiralla on jotain syytä olettaa että puussa on lintu.Puusta tulee linnun hajuja,tai koira on kuullut laskeutumisäänen tyylistä ko. suunnalta yms. Koira tulee paikalle,ja alkaa haukkua.Aluksi kyselevää haukkua hajuille ja eri puihin lähialueella.Jos hyvin käy,niin puussa mahdollisesti oleva lintu liikahtaa tai ääntelee hieman,ja koira saa varmuuden: Onhan se siellä...! -ja koira jatkaa kiinteää haukkua.

Joskus käy kuitenkin niin,että lintu on käynyt puussa ja lähtenyt jo pois ennen koiran paikalletuloa,tai linnun siivet ovat ohilentäessä läpsähtäneet puunoksaan.Koira on mielestään melko varma asiastaan,ja haukkuu kun sitä hajuakin tulee,mutta kuitenkin todetaan että tyhjähän se oli.

Kun todetaan tyhjäksi,niin kannattaa olla tarkkana.esimerkiksi poikalintu voi ottaa sen taktiikan että "tässä istun ja en liiku...!".Tämmöinen on todella vaikea huomata vähänkään isommasta puusta. Myöskin huomioitava muut mahdolliset,orava,näätä jne.

Kannattaa katsoa kaikkein parhaitten suomenpystykorvien tai pohjiksien eräkohtaisia tapahtumia.Eipä juuri semmoista koiraa löydy jolla ei joskus se tyhjä haukku tule.
10
Venäläis-eurooppalainen laika / Vs: 2016-2017 syntyneiden touhuiluja..
« Uusin viesti kirjoittanut Juhani.K 11.09.18 - klo:13:00 »
Meilläkin on syksy startannut käyntiin suurin odotuksin :). Todellisuus on kyllä ollut aivan toinen, kuin isännä epärealistiset haaveet ovat talven ja kesän aikana olleet. Eipä ole koira koneeksi muuttunut :). Useita reissuja on käyty ja lintuja löytyny jopa kohtuullisesti. On niitä yritetty haukkuakkin melkein joka reissu, mutta tuppaa vähän lopettamaan haukkuja kesken. Tämän syksyn uutuus on myös ollut tyhjien puiden haukut, mitä ei aikasemmin ole kyllä ilmennyt. Samoiten poikueet meinaa aiheuttaa koiralle päänvaivaa, kun ei tunnu tietävän oikeen mihin lintuun sen haukun kohdistaisi, joka aiheuttaa luonnollisesti aikalaista säntäilyä ja pyörimistä alueellaa missä poikue on. Emolinnutkin osaavat kyllä hienosti viedä koiran pois poikueen luota :).
Hirvi kontakteja ei ole oikeen ollut, vaikka muutamia kertoja on käyty alueilla jossa hirviä on todella runsaasti. Mikähän lie ettei ne ole juurikaan kiinnostaneet.
Haun kanssa jatketaan ailahtelevalla linjalla ja muutamia kertoja on ollut mukava kulkea koiran kanssa, kun metsä on maistunu ja haku pyörinyt 300-600 metrinkin säteellä. Toisinaan ei sitten tule hommasta oikein mitään ja pyöritään aivan kintuissa kiinni. Voihan se olla ettei koiralla ole kunto kohdallaan, kun tämä kuuma kesä aiheutti ainakin meillä vähän päänvaivaa juoksuttamisessa. Nyt tarkoitus antaa useampi päivä koiralle huilia, jos sillä saataisiin taas uutta virtaa koiran tekemiseen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10